Johannes Wilhelmus Nicolaas (Jan) Valkestijn overleden.

Johannes Wilhelmus Nicolaas (Jan) Valkestijn overleden.

Johannes Wilhelmus Nicolaas (Jan) Valkestijn MBE
(Amsterdam, 7 september 1928 – Heemstede 16 juni 2017)

Vanmiddag bereikte ons het droeve bericht van het overlijden van Mgr. Jan Valkestijn. Sinds enkele weken verbleef Mgr. Jan in Bosbeek waar hij werd verzorgd. De laatste dagen ging hij snel achteruit en vanmiddag rond 16 uur is hij ingeslapen. We verliezen in hem een fijn mens, een pastorale priester en een fantastische musicus! Moge hij rusten in vrede!

Er zal een wake plaatsvinden in de Kathedraal donderdag 22 juni om 19.30, en de uitvaart vindt plaats op vrijdag 23 juni om 14.00 eveneens in de Kathedraal. (Leidsevaart 146, Haarlem)
Aansluitend vind de begrafenis plaats in Overveen.

Van 1963 tot 1989 was Valkestijn directeur van het Haarlems muziekinstituut en dirigent van het Kathedrale Koor aldaar. Valkestijn werd in 1956 tot priester gewijd. Hij werd muziekleraar aan de seminaries van Hageveld en Warmond.

Na in 1963 zijn muziektheoriediploma aan het Conservatorium van Amsterdam te hebben behaald, werd hij door bisschop Jan van Dodewaard benoemd tot muzikaal directeur van de Koorschool. In 1964 werd hij docent kerkmuziek aan het Conservatorium van Amsterdam en in 1982 studeerde hij cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam in de richting muziekwetenschappen.

Share

Maarten de Wit

X
X

Door het gebruik van deze website gaat u ermee akkoord dat er cookies worden geplaatst voor een optimale gebruikservaring. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close