Unieke compositie in première in Haarlemse Kathedraal

Op zondag 19 november 2017 zal een nieuw gecomponeerde mis in première gaan in de Bavo­kathedraal in Haarlem. Het unieke is dat deze gemaakt is door één van de huidige koorleden, Hugo Hopman. Deze getalenteerde zanger en musicus in opleiding maakt onderdeel uit van de Senioren Solisten Opleiding van het Kathedrale Muziekinstituut en is lid van het Kathedrale Koor.

Unieke compositie in première in Haarlemse KathedraalJSO/SSO

De Junioren en Senioren Solisten Opleiding is de kweekvijver voor solisten die, vanuit het Kathedrale Koor, ingezet kunnen worden voor verschillende solowerken binnen en buiten de Kathedraal. Bij concerten en Missen met solisten worden zij ingezet, binnenkort zelfs bij het kerst­concert waar delen uit de Messiah van Händel worden uitgevoerd.

‘Satis Bona’

De nieuwe Mis heeft de bijzondere naam meegekregen ‘Satis Bona’, wat vertaald betekent ‘Goed Genoeg.’ De Mis van Hugo Hopman zal zondag dus voor het eerst te horen zijn, tijdens de Eucha­ris­tie­vie­ring die om 10.00 uur begint. De leerlingen van de JSO/SSO zullen gezamenlijk deze viering verzorgen.

Share

Maarten de Wit

X
X

Door het gebruik van deze website gaat u ermee akkoord dat er cookies worden geplaatst voor een optimale gebruikservaring. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close