Recensie Haarlems Dagblad van ons Kerstconcert 16-12-2017

Recensie Haarlems Dagblad van ons Kerstconcert 16-12-2017

Voor de koren van het Muziekinstituut van de Kathedraal St. Bavo is zaterdagavond de drukke kersttijd begonnen met een concert in de basiliek aan de Leidsevaart. Met het eerste gedeelte uit de Messiah van George Friedrich Händel en drie Christmascarols als afsluiting is muzikaal de opmaat naar de Kerst feestelijk ingezet.

Alle zangers en zangeressen zijn gekleed in een sfeervol rode toog, bij de vrouwen en meisjes met een witte kanten kraag. De hele kerk ademt precies de stemming die hoort bij het einde van het jaar. In de rechterzijbeuk is een tentoonstellinkje ingericht met kerststalletjes van over de hele wereld. Zo is er een kristallen stal uit Duitsland, een papieren versie uit Vietnam en een Zeeuws stalletje met een kribje uit zeezout.

Het niveau van de diverse kathedrale koren onder leiding van Sanne Nieuwenhuijsen en Rens Tienstra is inmiddels genoegzaam bekend, maar het is altijd mooi om te zien en te horen hoe het enthousiasme overslaat op het publiek. De ruim zeshonderd aanwezigen genieten van de muziek als geheel, mede dankzij het aandeel van de organisten Ton van Eck en Albert-Jan Roelofs en de medewerking van het Promenade Orkest.

Als afsluiting klinkt het ’God rest you merry, gentlemen’ (God stemt u allen vreugdevol). Allen zingen samen: ’O tidings of comfort and joy’: O boodschap van troost en van vreugd. Die kan ook dit jaar weer komen.

Share

Maarten de Wit

X
X

Door het gebruik van deze website gaat u ermee akkoord dat er cookies worden geplaatst voor een optimale gebruikservaring. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close