TV-mis vanuit Haarlemse Kathedraal

Zondag 2 december – 10.30 uur – NPO2

TV-mis vanuit Haarlemse Kathedraal

Op de eerste zondag van de Advent, 2 december, zal de Eucha­ris­tie­viering rechtstreeks worden uitgezonden vanuit de Kathedrale Basiliek van St. Bavo in Haarlem. De viering begint om 10.30 uur. Hulp­bis­schop Mgr. dr. Jan Hendriks zal in deze viering de celebrant zijn.

Muziek

De Bavocantorij van het Kathedrale Koor zal de viering muzikaal begeleiden met onder andere delen uit The Mass for Double Choirvan Frank Martin en het prachtige motet Lux Aurumque van Eric Whitacre. De Bavocantorij staat onder leiding van Magistra Cantus Sanne Nieuwen­huijsen, met aan het orgel Titulair organist van de Kathedraal Ton van Eck.

Uitzending gemist

Het is prachtig deze viering ‘live’ mee te maken in de Haarlemse Kathedraal als begin van een hopelijk gezegende adventstijd. En de viering is altijd later terug te zien op ‘uitzending gemist’.

Geloofs­ge­sprek

Voorafgaand aan de uitzending van de Eucha­ris­tie­viering, om 10.10 uur, is het ‘Geloofs­ge­sprek’ met Mgr. J. Punt. Dit programma met Leo Fijen is al eerder opgenomen.

Share

Maarten de Wit

X
X

Door het gebruik van deze website gaat u ermee akkoord dat er cookies worden geplaatst voor een optimale gebruikservaring. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close