TV-mis vanuit Haarlemse Kathedraal

TV-mis vanuit Haarlemse Kathedraal

Zondag 1 maart – 10.00 uur – NPO2

Op de eerste zondag van de Veertigdagentijd, 1 maart, zal de Eucha­ris­tie­viering rechtstreeks worden uitgezonden vanuit de Kathedrale Basiliek van St. Bavo in Haarlem. De viering begint om 10.00 uur. Hulp­bis­schop Mgr. dr. Jan Hendriks zal in deze viering de celebrant zijn.

Muziek
Het Kathedrale Koor zal de viering muzikaal begeleiden met onder andere de Mass in Honor of the Holy Ghost van Herman Strategier, het prachtige O Vos Omnes van Pablo Casals en Like as the hart van Herbert Howells. Het Kathedrale Koor staat onder leiding van Magistra Cantus Sanne Nieuwen­huijsen, met aan het orgel Titulair organist van de Kathedraal Ton van Eck.

Uitzending gemist    
Het is bijzonder deze viering ‘live’ mee te maken in de Haarlemse Kathedraal als begin van de adventstijd. De viering is ook terug te zien op ‘uitzending gemist’.

Geloofs­ge­sprek          
Voorafgaand aan de uitzending van de Eucha­ris­tie­viering, om 9.45 uur, is het ‘Geloofs­ge­sprek’ met Jeroen Brenninkmeijer.

Share

Bianca Nooij

X
X

Door het gebruik van deze website gaat u ermee akkoord dat er cookies worden geplaatst voor een optimale gebruikservaring. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close