Kathedrale Koor

Het Kathedrale Koor bestaat uit alle deelkoren van het Muziekinstituut en is ruim 100 personen groot. Het Kathedrale Koor zingt gemiddeld één keer per maand en met de grote feesten als Kerstmis, Pasen en Pinksteren. Ook bij belangrijke bisdom vieringen en grote concerten wordt dit koor in haar volle omvang ingezet.

Repertoire

Het repertoire van dit koor is breed en eeuwen van kerkmuziek zijn er in vertegenwoordigd. Vooral grote werken met orgel worden graag ten gehore gebracht, zoals missen van Vierne en Widor, werken van Andriessen en Strategier en uiteraard van Jan Valkestijn, die Magister Cantus van het Muziekinstituut is geweest en veel werken voor het Kathedrale Koor heeft gecomponeerd.

Installatie Kathedrale Koor

Leerlingen in groep 5 worden aan het einde van schooljaar geïnstalleerd in het Kathedrale Koor. Vanaf groep 6 zijn zij officieel lid van het koor.
Als de leerlingen na groep 8 de Koorschool verlaten kunnen zij lid blijven en doorgaan als ʻseniorʼ. Senioren zijn ervaren koorzangers en zijn zeer welkom om te blijven zingen.

Wanneer bij de jongens een stembreuk (mutatie) heeft plaatsgevonden, worden ze lid van het Mannenkoor.

Elke dinsdag en donderdag is er Open School en woensdag 24 mei Open Dag! Klik hier voor meer informatie.