Koorschool Haarlem viert jubileum met bijzondere docu-serie
‘De kinderen van de Koorschool’ 

AFL. 6. HÉT KERSTCONCERT

In deze laatste aflevering zien we een bijzonder kerstdiner op school in de klassen met de juffen en meesters. Dan is het zover, het einde van de serie, de kinderen hebben maanden gerepeteerd, de grote afsluiting van het jaar; een schitterend Kerstconcert!

AFL. 5. HET BEROEMDE CONCERTGEBOUW IN AMSTERDAM

December is een belangrijke maand op de Koorschool, want er wordt hard gewerkt richting het grote kerstconcert aan het einde van de maand. Joona en Cato mogen mee naar een optreden in het beroemde Concertgebouw in Amsterdam. En wie mag er ook op de Koorschool in december niet ontbreken?

AFL. 4. LODEWIJK MAG MEEZINGEN

In deze aflevering zien we deel 2 van de voorspeelavond, de optredens beginnen, er komt van alles voorbij; na afloop is de ontlading voelbaar. En dan is het eindelijk zover, hij kijkt er al maanden naar uit, Lodewijk treedt officieel toe tot het Kathedrale Koor!

AFL. 3. DE VOORSPEELAVOND KOMT ERAAN

Het repetitieweekend zit erop, moe en voldaan vertrekken de bussen weer richting Haarlem. De voorspeelavond wordt op school aangekondigd, een avond waarop alle kinderen van de Koorschool mogen optreden met hun instrument, een groots muzikaal spektakel waar de kinderen hard voor oefenen natuurlijk. En wat heeft Lodewijk met Mozart?

AFL. 2. WE GAAN OP SCHOOLREIS, HOLADIEJEEE…

In de tweede aflevering zien we hoe de Koorschool kinderen optreden tijdens de Kinderboekenweek. Daarnaast vertrekken de kids samen met het gehele kathedrale koor op repetitieweekend naar Brabant. Daar wordt niet alleen gezongen, het is ook nog Halloween!

AFL 1; DE KOORSCHOOL; MET JOONA, CATO EN LODEWIJK

Lodewijk (9) uit groep 6, Joona (10) uit groep 7 en Cato (11) uit groep 8 stellen zichzelf voor en vertellen trots over hun Koorschool. We zien hoe de kinderen uit groep 6 tijdens de installatie-mis in de Kathedrale Basiliek St. Bavo officieel koorlid worden. Lodewijk moet nog even wachten…

Wanneer is de Open Dag?

De Open Dag vindt plaats op woensdagmiddag 24 mei 2023. Kom gewoon langs!

Het programma van de open dag ziet er als volgt uit:

13:30 tot 15:00
Informatie over het onderwijs en hoe de muzikale opleiding van de kinderen eruit ziet. Rondleiding door het schoolgebouw door leerlingen van groep 8. Een klein voorproefje van een muziekles en ouderinformatie.

15:00 uur
Naar de Kathedraal St. Bavo, aan de overkant van de school

15:15 tot 15:45
Klein concert waarin de huidige Koorschoolleerlingen laten horen hoe hun muziek klinkt op de plek waar zij regelmatig optreden.