In het Vredespaleis in Den Haag namen afgelopen weekend 40 basisschoolleerlingen van de Koorschool Haarlem, in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, een muzikale videoclip op. Deze clip werd gerealiseerd in samenwerking met het Ministerie van Defensie onder muzikale begeleiding van het Nederlandse militaire orkest de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’.

De vier minuten videoclip is speciaal gemaakt voor de vredesconferentie ‘Action for Peacekeeping’ (A4P) van de Verenigde Naties die aanstaande maandag 29 maart in New York wordt gehouden. De kinderen geven met deze muzikale call for peace letterlijk een stem aan het belang van de VN en staan stil bij de verantwoording die Nederland binnen de VN neemt.  

In de videobeelden van ‘the making of’ van de call for peace neemt soldaat der eerste klasse Kevin Tolkamp ons mee tijdens de draaidag afgelopen zaterdag in het Vredespaleis. Reinier, leerling van de Koorschool Haarlem, van het Haarlemse Kathedrale Koor van de Sint Bavo:  “Ik vond het heel leuk om te doen want je zingt lekker en het mooie orkest is heel machtig”. 

Koorschool Haarlem 
Op deze unieke en oudste Koorschool van Nederland krijgen basisschoolleerlingen dagelijks zang en muziekles in de traditie van de Engelse koren en kathedrale koren. De leerlingen verzorgen jaarlijks in Nederland en daar buiten een groot aantal professionele concerten in kerken en concertzalen en zijn regelmatig te zien en horen tijdens televisie- en radioprogramma’s. 

In december 2020 werkte de Koorschool mee met het veelbekeken “Thank You Xmas Wish”, een online concert speciaal voor oud veteranen in de Verenigde Staten, zie https://youtu.be/RE3p-HGtDbI

De Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ (RFGGJ)
De RFGGJ is een groot koperensemble met slagwerk. De belangrijkste taak is de begeleiding van militair ceremonieel, zoals commando-overdrachten. Doel is om een actieve bijdrage te leveren aan het versterken van de band tussen militairen en burgers, met oog voor behoud van traditie. De RFGGJ is opgericht in 2005. Het orkest vertegenwoordigt de tradities van het Garderegiment Grenadiers en Jagers, opgericht in 1829. Zie ook www.defensie.nl/onderwerpen/muziek/regimenstfanfare-garde-grenadiers-en-jagers