Open School

Elke dinsdag en donderdag bent u welkom!
Vooraf reserveren is noodzakelijk

U bent van harte welkom om de Koorschool te komen bezoeken! Tijdens de Open School proberen we zoveel mogelijk verschillende aspecten van de Koorschool te laten zien. U kunt meekijken tijdens een muziekles, een kijkje nemen in de klas, een rondleiding krijgen door een van de leerlingen uit groep 8 en in gesprek gaan met de directeur, Annemarie van Zoest. U bent van harte welkom op de dinsdag- of donderdagochtend. Het is wel nodig dat u zich vooraf aanmeldt.

Wij verzoeken u om voorafgaand alvast het belangstellingsformulier in te vullen, maar dat is niet verplicht. Wilt u alvast meer weten over ons aannamebeleid, kijk dan ook eens op de pagina ‘Naar de Koorschool‘.

Maak kennis met onze school

De Koorschool is een bijzondere basisschool voor jongens en meisjes vanaf groep 5. Naast de normale schoolvakken wordt er dagelijks veel aandacht besteed aan de zang- en muziekopleiding van de leerlingen, in de vorm van stemvorming, solfège, algemene muziekleer en repertoire-studie. Daarnaast bespeelt elke leerling een muziekinstrument. Belangrijk onderdeel van de schoolcultuur is het zingen in de Kathedrale Koren, waarmee de leerlingen concerten geven in binnen- en buitenland, deelnemen aan radio- en televisieopnames en cd’s opnemen.

Wanneer is de Open School?

U bent van harte welkom op de Koorschool:

Dinsdag of donderdag tussen 8.30 – 10:30 uur en tussen 10:30 – 12.30 uur

Klik hier om de agenda te openen en maak gelijk een afspraak voor een rondleiding.

Het programma van een bezoek aan de Koorschool er als volgt uit:

U wordt ontvangen door een van de leerlingen van groep 8. Zij geven u een rondleiding door de school. Als er op dat moment muziekles gegeven wordt kunt u hier even blijven kijken en als uw kind het leuk vindt kan hij / zij ook mee doen. De klas waarin uw kind komt, wordt natuurlijk niet overgeslagen! Verder staan Annemarie van Zoest of Constance Huveneers, resp. directeur en adjunct directeur, voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

De muzieklessen zijn in de ochtend. Op donderdagmiddag kunt u een kijkje nemen tijdens stemvorming.

Wanneer is de Open Dag?

De Open Dag vindt plaats op woensdag 24 mei 2023.

Het programma van de open dag ziet er als volgt uit:

De Open Dag start om 14.00 uur met een rondleiding door de school door groep 8 leerlingen. Tijdens deze rondleidingen bezoeken jullie de klaslokalen, maar ook de muziekzalen waar een muziekles kan worden bijgewoond. Ook is er ruimte voor een ontmoeting met de docenten en/of met Adjunct Directeur Constance Huveneers of Directeur Annemarie van Zoest.

Na de Open School en/of Open Dag kunnen de belangstellende ouders met hun kind nadenken of zij willen meedoen aan het eerste deel van de aanmelding: de proeflessen. Op drie middagen hebben de kinderen een proefles van één van de muziekdocenten. Op die manier kunnen de kinderen al een beetje wennen aan het zingen en kunnen zij ervaren hoe leuk het is om met muziek bezig te zijn. Tegelijkertijd raken zij ook al een beetje vertrouwd met de muziekdocenten en het gebouw, en is de stemtest al iets minder spannend. Daarmee komen we bij de volgende stap in de procedure: de individuele stemtesten. Zie voor meer informatie over de toetsingsprocedure en de exacte data van komend jaar de pagina Naar de Koorschool.

Elke dinsdag en donderdag is er Open School en woensdag 24 mei Open Dag! Klik hier voor meer informatie.