Klassen

Het begin van de week op de Koorschool kent een vliegende start. Leren, zingen, instrumentlessen of spelenderwijs muziek maken tijdens het muziek-atelier, het is een drukke dag. Ontdek een maandag op de Koorschool in vogelvlucht.

Groep 5/6 juf Cecile en juf Annelies

De maandag is eigenlijk meteen de drukste dag van de week. Groep 6 begint met muziek, afgewisseld tussen alten en sopranen. Na het buitenspelen en het voorlezen is groep 5 aan de beurt om te zingen, heerlijk vinden ze dat! Ik heb dan mooi even een half uurtje alleen met groep 6.

Aan het eind van de ochtend hebben we nog net drie kwartier iets gezamenlijks, voordat we met elkaar lunchen van de zelfgemaakte placemats. De middag is een flinke organisatie, want dan zijn er ieder half uur kinderen weg voor instrumentlessen. Er wordt dus veel zelfstandig gewerkt. Voor veel kinderen is dit een leuke afwisseling maar er zijn ook kinderen die dat nog lastig vinden, daar oefenen we dus op.

Het is fijn om aan het eind van de dag even samen af te sluiten met een klein spelletje of nog even met elkaar over het weekend te praten.

Groep 7 met juf Saskia en meester Tom

Om 08:30 begint de dag écht. De sopranen verlaten de klas, zij hebben muziekles. De alten starten met een taalles. Om 9.15 wisselt dat. Om 10.00 is het pauze, dan gaan we naar buiten. Na een kwartier gaan we naar binnen, dan eten en drinken de kinderen hun ’10-uurtje’. Ondertussen leest juf Constance voor. Om 10.30 gaat de hele klas rekenen.

Na een uurtje heeft vrijwel iedereen de les af en mogen de kinderen vertellen en/of dingen laten zien van het afgelopen weekend. Dat is een leuk moment met elkaar en zo leren we elkaar ook steeds meer kennen. Om 11.45 uur gaat de bel en is het etenstijd. De kinderen mogen gezellig bij elkaar gaan zitten om hun lunchpakket op te eten. Om 12.00 uur spelen ze nog een half uurtje buiten.

Om 12.30 starten we met de middagactiviteiten: een deel van de klas krijgt les op een muziekinstrument of in het ‘muziekatelier’. Omdat de samenstelling van de groep per half uur wisselt, werken de kinderen veelal zelfstandig of in tweetallen aan Natuur & Techniek, verkeer en een schrijfopdracht. Om 14.30 ruimen we samen op en sluiten we met elkaar de dag af. Om 14.45 uur is de dag voor de kinderen afgelopen …

Groep 8 met juf Constance

Om 9.15 uur gaan de alten naar boven waar zij muziekles krijgen van Sanne of Rens. De rest van de groep gaat aan de slag met rekenen. Wanneer de alten naar beneden komen, gaan de sopranen naar de les en krijgt de andere helft rekenen. Na heerlijk buiten gespeeld te hebben gaat het echte werk beginnen: spelling en taal. Na instructie gaan zij zelfstandig aan het werk en wordt het na 45 minuten klassikaal nagekeken.

Gelukkig er is even tijd voor het weekend. De middag besteden we aan ons muziekproject en de klas gaat lekker aan het werk en tussendoor gaan er kinderen naar instrument les. Vijf minuten voor dat de bel gaat, gaan wij met elkaar nog even mediteren. Het gaat gelukkig steeds beter! Om 14.40 uur gaat juf Annemarie naar buiten om iedereen gedag te zeggen!

Elke donderdag is er Open School en zaterdag 11 maart Open Dag! Klik hier voor meer informatie.